Az energiatudatos ház 4.
2016. április 11. írta: Peter Nap

Az energiatudatos ház 4.

Középpontban a felújítás

Egy lakás utólagos felújítása rengeteget számíthat az energiatakarékosság szempontjából. A tapasztalat szerint az épületek újjá alakításával akár 30-60%-os megtakarítást is elérhetünk, aminek köszönhetően jelentősen csökkennek a havi kiadásaink.

Mint ahogy korábbi cikkünkben említettük, az energetikai felújítással érdemes fokozatosan haladni, és mindenre ügyelve elvégezni. De milyen lépései lehetnek a komplett újjáalakulásnak?

2624646_m.jpg

A rések eltömítése

Ha a nyílászárók szelelnek, akkor valószínűleg probléma adódott a tömítésekkel. Ezek orvoslása azonban a legtöbbször nem célravezető, hiszen csak nagyon rövid ideig jelenthet megoldást. Éppen ezért szinte kivétel nélkül ajánlott az ablakok cseréje.

Nyílászárók cseréje

Az ablakok már igen rossz állapotban vannak, a rések eltömítése nem jelent megoldást a problémára. Ebben az esetben érdemesebb a nyílászárók cseréjét eszközölni, hiszen ezek az új ablakok garantáltan hozzájárulnak majd az energiaszükséglet pozitív alakulásához. 

Utólagos hőszigetelés

Ezzel szintén rendkívül sokat tehetünk az energiahatékonyság növeléséért. Érdemes megjegyezni, hogy a tető- és a pincefödém szigetelése alacsonyabb költségekkel jár, mint a falazatok feljavítása, azonban mind a két esetben igen rövid idő alatt megtérülnek a kiadások. Ennek köszönhetően könnyen kiküszöbölhető a nyári forróság, és jelentősen csökkenthető a mesterséges hűtés mértéke is. 

Egy esztétikus megoldás

A felújítás során ún. „hőcsapdákat” is készíttethetünk. A télikertek, erkélyek vagy loggiák beüvegezése szintén segítheti a lakás gazdaságosabbá tételét, az energiahatékonyság növelését. Ez a megoldás emellett igen esztétikussá is varázsolja az otthonunkat, amelynek köszönhetően ez egy igen jó lehetősége a felújításnak. 

Ön is szeretné ha az otthona praktikusabb és gazdaságosabb lenne?

Vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel, aki segít megvalósítani az elképzeléseit! Cégünknél az energiahatékonyság fokozásával kapcsolatos minden kérdésére választ kaphat. Keressen bennünket, és éljen Ön is egy gazdaságos épületben.  

 

süti beállítások módosítása